Hos Wheat har vi forpligtet os til at tage ansvar og stræber efter at integrere det i alle aspekter af vores forretning. Ansvar kan være mange ting, men vi betragter det som at eliminere brugen af skadelige stoffer i vores produkter, reducere miljøpåvirkningen af vores produktion og sikre etiske arbejdsvilkår. Vores forpligtelse til ansvar skal afspejle den adfærd, praksis og standarder, som vi forventer af os selv, men lige såvel fra vores leverandører.

Vi arbejder aktivt på yderligere initiativer for at tage produktansvar i vores forretning. Vi arbejder derfor tæt sammen med vores leverandører for at minimere unødig skade på miljøet gennem mere ansvarlige produktionsmetoder.

 

Oeko-Tex Standard 100    

Med fokus på kvalitet, komfort og sikkerhed for børn i spidsen af alt, hvad vi gør, er vi i Wheat forpligtet til at begrænse brugen af skadelige stoffer i vores tøj. Vi har derfor taget initiativ til at sikre, at mellem 90 - 95% af vores jerseyvarer i hovedkollektionen, samt alt teknisk overtøj og regntøj er certificeret af Oeko-Tex Standard 100.

Vi opsøger hele tiden nye måder, hvorpå vi kan forbedre vores produkter yderligere og eliminere brugen af skadelige stoffer. Vores langsigtede vision er, at alt vores tøj skal være Oeko-Tex-certificeret. Vores første spadestik var at få alt vores tekniske overtøj og regntøj Oeko-Tex Standard 100 certificeret – hvilket vi lykkedes med! Denne certificering belyser vores engagement for at udnytte miljømæssige og ansvarsbevidste produktionsprocesser til at beskytte vores forbrugers sundhed – nemlig børnene.

 

Hvad er Oeko-Tex Standard 100?

Oeko-Tex Standard 100 er verdens førende test- og certificeringssystem for rå, halvfabrikat og færdige tekstilprodukter på alle produktionsstadier, såvel som ikke-tekstil anvendte materialer. Oeko-Tex systemet garanterer, at tekstiler der har opfyldt de påkrævede testkriterier med succes og har fået udstedt et certifikat, er frie for koncentrationer af stoffer, som er skadelige for helbredet. Certificerede produkter kan genkendes på mærket "Confidence in Textiles - tested for harmful substances", som fungerer som et synonym for ansvarlig tekstilproduktion.

Processen omfatter test af lovligt forbudte og kontrollerede stoffer og kemikalier samt andre stoffer, der er videnskabeligt vurderet som sundhedsfarlige. Testkriterierne og grænseværdierne bliver yderligere defineret og revurderet årligt. Et Oeko-Tex Standard 100 certifikat er derfor gyldigt i 12 måneder og kan herefter fornyes.

For mere information om Oeko-Tex Standard 100, besøg venligst virksomhedens hjemmeside her https://bit.ly/1WvjaMU

 

Hovedkollektion

Vi stræber efter at tilføje alt vores tøj på den omfattende liste over Oeko-Tex kriterier, og derfor er 90-95% af vores jerseyvarer certificeret af Oeko-Tex Standard 100. Dette betyder, at du som Wheat-kunde trygt kan shoppe vores ”Confidence in Textiles” -produkter velvidende, at de er sikre, hudvenlige og ikke skadelige for dine børn at have på.

Økologisk bomuld

Bomuld er den største kilde til råmateriale i vores hovedkollektion, og dog har produktionen af dette en negativ indvirkning på miljøet. Med vores fokus på ansvar sigter vi primært efter at anvende økologisk bomuld i vores produkter. På nuværende tidspunkt produceres over 95% af vores jerseyvarer i økologisk bomuld fra leverandører certificeret af Global Organic Textile Standard (GOTS). Hver sæson stræber vi efter at udvide brugen af ​​økologisk bomuld i vores produktion, og i øjeblikket med fokus på vores vævede varer.

For mere information om GOTS kan findes her http://www.global-standard.org/

 

Teknisk Overtøj

Alle elementer, der anvendes i vores tekniske overtøj, som har direkte kontakt med huden fra de ydre materialer, belægning, samt ikke-tekstiltilbehør som knapper, reflekser og lynlåse, er produceret af vores Oeko-Tex Standard 100 leverandører. Dette betyder, at ingen farlige kemikalier vil komme i kontakt med huden, når det bæres. Vores tekniske overtøj har en ekstra belægning på ydersiden for at bevare tøjets vandafvisende egenskaber. Fra 2019 vil alt vores tekniske overtøj være fluorine (PFC) fri. 

  • Vandafvisende: 3.000-10.000 mm
  • Åndbarhed: 3.000-8.000 g/m2/24 t
  • Oeko-Tex Standard 100 certificeret 

 

Regntøj

Vores regntøj er lavet af 100% polyurethan (PU/PUR). Det kræver derfor ingen yderligere belægning for at gøre det vandtæt, og indeholder ingen skadelige kemikalier.

  • Vandtæt (WP) op til 8.000 mm
  • Svejsede sømme og vandafvisende lynlåse til beskyttelse mod vejr (vind og regn)
  • Letvægt og komfortabelt
  • Fluor (PFC) fri.

Uldkollektion

Vi benytter merinould i en række af vores varer i uldkollektionen. Ikke alene er merinould isolerende, blødt og behageligt at have på, det er også ansvarligt. Merino er en naturlig fiber, der kun kræver en blanding af frisk luft, solskin, vand og græs til at vokse. Det er en fuldstændig fornybar fiberkilde og er i modsætning til de fleste menneskeskabte fibre 100% biologisk nedbrydelig og kræver ikke brug af kemikalier. Alt vores merinould er sikret mod "mulesing", og kommer derfor kun fra ordentlige forhold. 

 

Ansvarlige produktionsmetoder

Vi mener, at vi har en rolle at spille, når det handler om at beskytte miljøet. Derfor stræber vi efter at bruge ansvar produktionsmetoder hos Wheat. 90% af vores jerseyvarer fremstilles hos en ”grøn” fabrik i Bangladesh. Fabrikken har til formål at minimere miljøpåvirkningen af deres produktion, og sikre, at alle varer er etisk produceret. Mange af deres fantastiske initiativer inkluderer blandt andet: 

  • Produktion af 20% vedvarende energi
  • Genanvendelse af vand (reduceret brug af grundvand med 40%)
  • Reduceret CO₂-udledning med 50%

Fabrikken har også etableret et "Happy Faces" -projekt, som blandt mange fantastiske initiativer giver arbejdstagerne et sikkert arbejdsmiljø, fair lønninger, sundhedspleje, børnepasning og fri transport. Foruden alt dette har de ligeså implementeret en ”kvinders empowerment”-politik.

Den "grønne" fabrik i Bangladesh, er ligesom mange af vores andre store producenter, BSCI-certificeret, hvilket har stor betydning for os hos Wheat. BSCI (Business Social Compliance Initiative) er et initiativ fra Foreign Trade Association, der har til formål at forbedre arbejdsvilkårene for leverandører af de deltagende medlemsvirksomheder. Leverandører med BSCI-kvalifikationen er blevet revideret og overholder de 11 principper og strenge retningslinjer. 

BSCI-platformen giver indblik i og informationer til sporing af resultater, deling af overvågningsaktiviteter og forslag til forbedringer for alle leverandører i netværket. Dette skaber synlighed for virksomhederne overfor deres forsyningskæder og produktion - med minimal indsats og omkostninger. 

Vi engagerer os meget i at styrke vores virksomheds sociale ansvar, og derfor er det vigtigt for os at opretholde gennemsigtigheden i vores forsyningskæde.